Recomandări lectură
„Cărţile sunt cei mai tăcuţi şi constanţi prieteni,
sunt cei mai accesibili şi înţelepţi consilieri şi cei mai răbdători profesori.” (Charles W. Eliot)
„Ce este cartea? O trebuinţă de singurătate a omului neliniştit şi curios.
Cartea e o făgăduinţă, o bucurie, o călătorie prin gânduri, prin suflete, prin frumuseţe”. (Tudor Arghezi)
Preocupările părinţilor, ale bunicilor sau ale dascălilor de a educa şi creşte frumos copiii îşi pot afla uneori soluţii valoroase în literatura de specialitate.
De aceea, prin fiecare dintre prezentările de carte din această secţiune a website-ului ne propunem să lansăm o invitaţie la o lectură de calitate, aducătoare de folos şi rod bun minţii şi inimii deopotrivă.
„Cununa bătrânilor sunt nepoţii, iar mărirea fiilor sunt părinţii lor.” (Pilde 17, 6)
Prin rândurile care urmează, vă invit la lectura unei lucrări preţioase, scrisă ca o adevărată lecţie de viaţă, de psihologie, o „cură” cu adevăruri şi norme fundamentale, un real manual pentru deprinderea tainelor educării copiilor buni.
Cartea „Putem creşte copii buni într-o lume negativă!” (Ed. Curtea Veche, Buc., 2000), sau „Raising Positive Kids in a Negative World” (1985), scrisă de Zig Ziglar, oferă sfaturi practice pentru creşterea şi educarea copiilor „mari” sau „mici”, constituind un îndrumător pentru părinţi, un ghid presărat la tot pasul cu exemple menite să arate calea de rezolvare a problemelor cu care se confruntă părinţii în relaţia cu fii şi fiicele lor.
Autorul lucrării, Hilary Hinton „Zig” Ziglar (n. 6 nov. 1926), este unul dintre cei mai renumiţi scriitori americani de literatură motivaţională, orator, conferenţiar profesionist, părinte a patru copii „fericiţi, sănătoşi, eficienţi, bine adaptaţi, morali şi pozitivi”, după cum dumnealui însuşi afirma cu tărie. Totodată, este preşedintele companiei Zig Ziglar (www.ziglar.com) care oferă sprijin celor ce doresc să-şi folosească în mod optim resursele fizice, intelectuale şi spirituale, punând la dispoziţie clienţilor din lumea întreagă cărţi, materiale audio şi video, cursuri de formare etc.
Alcătuită din 16 capitole (plus o Introducere şi un Epilog), cartea lui Zig Ziglar - „Putem creşte copii buni într-o lume negativă!” - prilejuieşte cititorului satisfacţie prin armonia de ansamblu a părţilor sale, reprezentând o pledoarie închinată credinţei şi iubirii totale şi necondiţionate care ajută la formarea unor copii buni. Lucrarea fascinează prin orizonturile spre care deschide prin forţa raţionamentelor.
Pe deplin convins că „singura cale de a forma copii pozitivi este să devenim mai întâi părinţi pozitivi”, autorul consacră o mare parte din lucrare spre a prezenta părinţilor modalităţile de a deveni „învingători” în viaţă, scop declarat încă din debutul eseului său.
Formarea unor copii buni nu este un lucru uşor - avertizează Zig Ziglar; sunt necesare mai multe „ingrediente” esenţiale:
„Cum să vorbim în public”
Publicat de Venera I.Cartea „Cum să vorbim în public” (Editura Curtea Veche, București, 2000), sau „Public Speaking and Influencing Men in Business” (1926, 1937, 1955, 1956), scrisă de Dale Carnegie (pe numele său real Dale Carnegey), oferă o colecție de sfaturi practice pentru stăpânirea fricii de a vorbi în public, pentru gestionarea emoțiilor, pentru dobândirea încrederii în sine, pentru perfecționarea exprimării ideilor într-un mod care să capteze interesul auditoriului și pentru alcătuirea și ținerea în public a unui discurs reușit.
Dale Carnegie prezintă patru condiții de bază care trebuie respectate pentru a deveni buni vorbitori în fața publicului:
„Micul Prinț”
Publicat de Venera I.„Micul Prinț” („Le Petit Prince”), scrisă de Antoine de Saint-Exupéry, este o carte cu adevărat deosebită aparținînd literaturii universale, dedicată atât copiilor cât și oamenilor mari, o carte ce merită citită și recitită ori de câte ori simțim nevoia unui suflu proaspăt în viețile noastre, unei raze de lumină și a unei bucăți de cer deasupra vieții noastre.
Iată doar câteva fraze memorabile din „Micul Prinț”, pe restul vă lăsăm să le descoperiți singuri...:
„Puterea prezentului - ghid de dezvoltare spirituală” de Eckhart Tolle este o carte profundă, un curs de meditație și de cunoaștere, un adevărat ghid de ancorare în prezent, de descoperire a lui „aici” și „acum”, de regăsire a Sinelui adevărat și de conectare cu energia vitală eternă.