Primăvara

Publicat de 

Scurtă compunere - categoria: descriere de natură.

Zăpada s-a topit, a trecut iarna şi, în sfârşit, a venit mult aşteptata primăvară, zâna seninului.

Primăvara a adus cu ea o cascadă de raze de soare, flori, păsări şi a vrăjit întreaga natură. Copacii şi-au dezmorţit trupurile, iar de pe ramurile lor s-au trezit somnoroşii muguri. Pământul a tresărit din somn, cuprins de lumina bucuriei.

Ghioceii, delicaţii clopoţei ai primăverii şi viorele, gingaşe flori, săltându-şi căpşoarele, vestesc împreună tainica renaştere a naturii.

Soarele, prinţul luminii, şi-a pus coroniţa de aur, dăruind pământului sărutul dulce de raze. El zâmbeşte primitor şi încălzeşte haina frumuseţii pe care a îmbrăcat-o, de-acum, natura.

În inima crângului, vieţuitoarele sărbătoresc începutul noii vieţi.

La sărbătoare se grăbesc să ajungă şi păsările călătoare, dinspre ţările calde.

Zeci de vrăbii gureşe ciripesc, strălucind ca nişte mici bijuterii sclipitoare. Fluturaşii timpurii deranjează florile, parfumându-şi hăinuţele cu miresmele lor fine, furându-le, zglobii, câte un sărut trecător. Prin iarba abia răsărită au început să mişune gâze felurite, cuprinse şi ele de plăcerea de a sărbători sosirea primăverii.

Parcă şi pâraiele au devenit guralive, luându-se la întrecere cu vrăbiuţele. În apa limpede dau să-noate peşti mici, argintii şi subţiri precum lamele de cuţit.

Cerul este doar o petală albastră a universului acesta, o petală de viorea. Pretutindeni domneşte pacea şi în orice privire răsare fericire.

Spre seară, soarele se zăreşte sclipind tot mai slab în lumina asfinţitului. Un parfum uşor vine, pe adierea amurgului, de la toporaşi şi de la brânduşe. Pe nesimţite, întunericul se lasă perdeluind zările. Noaptea cade, mai uşoară şi mai scurtă.

Luna, crăiasa tandreţei, se iveşte pe bolta cerească cea împodobită cu diamante. Pare mai frumoasă ca niciodată, veselă şi încrezătoare în viitorul rânduit lumii.

Vraja primăverii înfiripă în sufletul oamenilor fir de idealuri, de speranţă. În acest anotimp al reînvierii, al iubirii, bucuria izvorâtă din inimi se dezvăluie, tainic, mai aproape de Dumnezeu.

ghiocel

Mai multe din această categorie: Ninsoarea »

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează